Hagyományosan sajtolt Tökmagolaj

Hagyományosan sajtolt Tökmagolaj:

Eredeti 100%-os szűz tökmagolaj, hazai és saját termelésű tökmagból sajtolva tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!
Igazi klasszikus az Őrségből. A legjobb, ami a tökmagból kinyerhető.

A tökmagolaj 100%-ban első osztályú héjnélküli tökmagból készül. Hidraulikus présen történő sajtolással érhető el igazán a tökmagolaj igazi, gazdag ízvilága, így megőrzi finom és jellegzetes aromáját. .A kiváló minőségű tökmagot szakszerűen száraz, hűtött helyen tároljuk és egész évben folyamatosan sajtoljuk. Az eredeti 100%-os tökmagolaj mindig frissen sajtolva kerül közvetlenül a gyártóüzemből Önök asztalára.

Íz és illat:

Eredeti 100%-os szűz tökmagolaj, hazai és saját termelésű tökmagból sajtolva Sötétzöld színű, ízében és illatában intenzíven fellelhető az alapanyag karakteres íze. A hidraulikus présen sajtolt szűz 100%-os tökmagolaj kizárólag kiváló minőségű alapanyagból készül, tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz!

Mire használható a tökmagolaj?

Zala és Vas megye egyes tájegységeiben a tökmagolaj fogyasztásának ugyanolyan hagyománya van, mint Szlovéniában és Ausztriában. Göcsej, Hetés és Őrség régióiban több olajütő üzem is működött az 1900-as években, így az itt élők konyháinak elengedhetetlen kelléke volt. Kulináris felhasználása mellett gyógyászati célokra is használták, főleg a férfiak körében volt közkedvelt a prosztata egészségének védelme érdekében. Sok a mai napig közkedvelt és hagyományossá vált ételt készítenek tökmagolajjal, mint a Tökmagolajos burgonyasaláta, savanyított káposzta tökmagolajjal, vöröshagymasaláta vagy a hagymás babsaláta tökmagolajjal. Habár sütésre nem használjuk, húsokat pácolhatunk vele, más olajokkal keverve rövid idejű sütések esetén. A modern kiegyensúlyozott táplálkozásba könnyen beleilleszthető a napi 1-2 teáskanálnyi tökmagolaj fogyasztása sportolóknak, fizikai vagy szellemi munkát végzőknek.

Gasztronómiai felhasználás:

Nem véletlenül hívják a tökmagolajat folyékony zöld aranynak.
Göcseji, Őrség és Hetés tájegységen, ugyanúgy mint Ausztriában és Szlovéniában, nincs olyan étel, amihez ne tudnánk tökmagolajat fogyasztani. Legyen az egy vegyes saláta, babsaláta, marhahús szelet, vagy egy ínycsiklandozó desszert. Pár csepp a kifőtt tésztára és máris feldobhatunk egy egyszerű fogást. Reggelire vagy ha előételként nagyon eredeti megoldás ropogós kenyeret, vagy pirítóst tökmagolajjal kínálni. Egyre nagyon népszerű, az úgynevezett „tunkolás”, amikor apró kockára vágott péksüteményt mártogathatunk az eredeti 100%-os olajokba. A tökmagolaj felhasználásának csak a képzelet szab határt. Ha igazán különleges desszertre szeretnénk, akkor a vaníliafagyit tökmagolajjal locsolva érdemes kipróbálni.

Tökmagolaj árai:

1L.:8000 f.t.
0,5L.:4500 f.t.
2,5 L.:2000 f.t.
0,1L.:1000 f.t.