Bemutatkozás

Kedves Vendégünk!

SZERETETTEL VÁRJUK MÉZESKALÁCS HÁZIKÓNKBAN

Távol mindentől,az ŐRSÉGI  erdők közelében,dombok ölelésében áll a mi kis Mézeskalács házikónk,füst száll fel a szauna kéményéből,izzó fa illata derengi be a házikó udvarát,az éjszakák csillagfényesek,a nappalok madárcsicsergéstől hangosak,mókusok ugrándoznak az udvarban,a diófákon,a háztetőn.
A kis ház mögötti réteken szarvasok,őzikék legelésznek csendesen,vadnyulak pofozgatják  egymást,és közben róka figyeli őket.
Szürkületben hangoskodó fácánok gallyaznak feL a közeli gyepűben.

Minden kedves vendégűnknek Saját Termelésű ŐRSÉGI Tökmagolaj kóstolóval kedveskedünk!

Csend és a nyugalom szigete Csesztreg- Kerkaújfalú talán az ország egyik legkisebb falva. Zala megyében, a Göcsej, Hetés, és az Őrség hármas érintésében található.

Sok szeretettel ajánljuk az Őrségben,Csesztreg-Kerkaújfaluban található önalló,szomszédok nelkűli 110 eves Autentikus, romantikus eredeti paraszt házikónkat

"A hagyomány az embernek visszaadja önmagát." (Hamvas Béla)

Minden kedves vendégünknek itt tartózkodása alatt , lesz lehetősége megtapasztalni a régmultat,apáink,nagyapáink mindennapi életét.A paraszt emberek állatainak.óllait,istállóit,hatalmas pajtáit,amiket többre becsültek abban az időben mint a saját kis házikójukat,mivel hogy, abból éltek.Különböző eszközöket,amiket abban az időben használtak,ezt, azt, amazt,hogy mire is használták ezeket, és, hogy nevezték,erről kedves vendégeinket kérdezzük, és aki pontos választ tud adni az ajándékot kap.(tájszólás, megbeszélés ) Ez persze igény szerint..

Nem hirdetjük külön külön szobáinkat a nagyobb bevétel reményében, igy soha nem kell idegenekkel osztoznotok semmin,csak ti vagytok és akit ti akartok.

A 20 főből álló barátságos ember által lakott apró falu valóban csendes, hiszen átmenő forgalom nincs, lévén, hogy a közút a település mellett halad el, a Kerka folyón túl.

Ebbe az idilli képbe illő helyen várjuk, hogy megpihenjen, a tájegység egyik legszebb parasztházában, amely az igényes felújítás ellenére megőrizte az 1900- as évek elejének hangulatát, hiszen abban az időben épült.

A frissen felújított parasztház alkalmas családok, baráti társaságok pihenésére, kisebb rendezvényekre, leány és legény búcsúkra, belföldi nászutakra, találkákra, nyugdíjas találkozókra, horgászok, vadászok megpihenésére,hosszú hétvégékre,karácsonyra,szilveszterre húsvétra,pünkösdre,mindenszentekre,stb.

A ház egyedül álló,szomszédok nincsenek,a házikó ezért is kiválóan alkalmas kívül belül, csendre és nyugalomra vágyóknak, de bulizni szerető társaságoknak is mivel nem zavarnak senkit.

Az udvarban a diófák alatt, van egy 40 m2-méteres be pergolázott kiülő amiben aludni is lehet a nyári forró éjszakákon,és van bent kemence(A kemence nem tanuló kemence,csak rutinos kemencézőknek ajánjluk), tv,házi mozi,bőr sarokülő,kerti bútor,hűtő,konyha szekrény,tűzhely,6 személyes Jakuzzi,(masszás medence),kültéri 8 személyes szauna kivűl a kiülő mellett.

(A kiülő és a bent lévő plusz berendezések,(hűtő,konyha,tv,stb.) nem tartoznak bele az árba,ezeket kedves vendégeink ingyen használhatják,persze csak ha szeretnék.)

Csend,nyugalom, friss levegő tollas, ébresztőóra, rigófütty, tücsökciripelés, vad leskelődés, kirándulások, gombászás, horgászás, kerékpározás, Árpád kori templomok,túra útvonalak,stb.

Augusztus végétől október elejéig lehetőség van szarvasbőgést hallgatni az udvarból,a szobából,esetleg meg is lehet lesni a vadakat.

Önellátáshoz a vendégek 1,5 km-re éttermet, kávézót és élelmiszerboltot is találnak. 1 km-re található csesztregi- tó a vendégek kikapcsolódásához járul hozzá. A következő érdekességek találhatóak a tó környékén: drótkötélpálya, a jogszabályi előírásoknak megfelelő szabadtéri kondipark, játszótér homokozóval, szabadtéri asztal - padokkal, a tavat körbesétálva elénk tárul a "kakukkvirág tanösvény" vizuális ismertető a környék élővilágáról, nyáron szabad strand üzemel.

A környéken több termálfürdő (Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark, Terme Lendava SLO, Moravske Toplice SLO Alsómarác) és horgásztó is található (Sárberki tó, Baksa-Tó, Kéthatár-tó Kerkafalva, Csesztregi tó). Pityerszer-Szalafő regionális szabadtéri múzeuma autóval alig 20 perc alatt elérhető,Zalaegerszeg strand és fedett uszoda,Gébárti tó.

És ha kedves vendégeink haza érnek este fáradtan, nyuzottan az aznapi kirándulásbol akkor irány a 8 személyes kültéri szauna,csak a család vagy csak a barátok és senki más idegen mint a közösségi wellness részlegekben.

Ezt követően pedig csobbanjanak bele 6 személyes 37c-fokos(télen)jakuzzinkba(masszázsmedence) és masziroztassák magukat tetőtől talpig vagy ahogy jól esik.

A jakuzzizás talán épp a téli hónapokban a legüdítőbb. Képzeljük csak el, mennyire csodálatos a havas, jeges tájban egy 37 °C-os meleg vízben ellazulni, és pezsgőt kortyolgatni!

A szaunából csodálatos kilátás nyílik a természetre,ha szerencséjük van kedves vendégeinknek akkor láthatják az elköszönő napot és az üdvözlő teli holdat ami csodálatos ragyogásával jó éjszakát kíván nekünk.

Legelésző őzikéket,kergetőző nyulacskákat,egerészö rókákat,fácánokat és különböző madárkákat a madár etetőben.

Ha kedves vendégeink naplemente után szeretnének szaunázni,akkor igényük szerint kapcsolhatnak kinti térvilágítást,ami bevilágitja az egész szauna előtti panorámát,amibe bármilyen állat bele sétálhat szaunázás közben.

Sok-sok szeretettel várjuk Önt  kedves családját,barátait

 

ui:

Jöjjön és töltsön el pár felejthetetlen napot nálunk és élvezze vendégszeretetünket. Nyugodt, csendes utcában lévő apartmanunkban felüdülés lesz minden eltöltött perc. Garantáljuk, hogy szobáink tisztaságával elégedett lesz! Rendezett kerttel és sok-sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját,barátait.